perjantai 20. marraskuuta 2020

Löydätkö sen oikean?

Kokeneen liikkeenjohdon MBA-ohjelmia on maailmanlaajuisesti tuhansia. Myös Suomessa tarjontaa on runsaasti, joten jokainen itsensä ja johtamisensa kehittämisestä kiinnostunut, löytää varmasti omiin tarpeisiinsa sopivan koulutusmuodon. Tämä on tärkeää, sillä Executive MBA:n suorittaminen erityisesti työn ohella ei ole mikään pikku juttu. Eri koulutustarjoajien vertailu saattaa kuitenkin tuntua hieman hankalalta, sillä jokaisella ohjelmalla on omat tunnuspiirteensä ja painotuksensa. 

Millainen sitten on Jyväskylän yliopiston Executive MBA-ohjelma, lyhyemmin sanottuna JYU EMBA käytännön tasolla?

 
Modulaarinen rakenne kasvattaa verkostojasi

JYU EMBA-opintojen rakenne on modulaarinen, mikä mahdollistaa opintokokonaisuuden rakentamisen omista ja organisaation lähtökohdista. Kaikille yhteisiä johtamisohjelmia on vain kaksi, muut ohjelmat jokainen valitsee opintosuunnitelmaansa oman kiinnostuksen tai kehittämiskohteiden mukaisesti.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että opintojen aikana muodostuu melkoisia asiantuntijaverkostoja - jokaisessa johtamisohjelmassa kun on oma opiskelijaporukkansa kaikkiaan n. 150 opiskelijastamme. Uusien johtaja-/asiantuntijakollegojen kanssa tullaan opintojen aikana tutuiksi: toisista saattaa tulla asiakkaita, toisista jopa ystäviä - joka tapauksessa ympärillesi kehittyy laaja verkosto eri alojen asiantuntijoita, joita voit hyödyntää ammatillisena sparrausresurssina opintojen jälkeenkin.

kuva vuodelta 2018


 
Opinnot joustavat työ- ja elämäntilanteesi mukaan

JYU EMBA on aidosti hyvin joustava. Opinnot etenevät yksilöllisen opintosuunnitelman mukaan, kuitenkin niin että opintosuunnitelma on joustavasti muutettavissa niin sisältöjen kuin aikataulujen osalta koko opintojen ajan. Voihan olla, vastuualueesi laajenevat opintojen aikana ja tarvitsetkin enemmän vaikkapa talousosaamista kuin olit alun perin suunnitellut. 

Mikäli työkiireet välillä painavat, voit hyvin keskittyä itsenäiseen opiskeluun tai siirtää opintoja muuhun, kiireettömämpään ajankohtaan. Jos taas tuntuu, että tahti voisi välillä olla rivakampikin, on myös se mahdollista. Suoritusvauhti on siis helposti säädettävissä ja sekin on aidosti yksilöllinen. Keskimääräinen opintoaika on n. 2,5-3 vuotta, mutta tarvittaessa opintoaika joustaa viiteen vuoteen.


Osallistujat eri puolelta Suomea, eri toimialat laajasti edustettuna

JYU EMBA on valtakunnallinen, koko Suomen johtamisohjelma. EMBA-opiskelijat saapuvat laajasti eri puolelta Suomea, joskin noin puolet opiskelijoistamme on pääkaupunkiseudulta. Teemoitetut lähikoulutuspäivät ovat yleensä 2-päiväisiä arkipäiviä ja ne järjestetään kokoushotelleissa pääosin eteläisen Suomen alueella (Helsinki, Vantaa, Tampere), hyvien kulkuyhteyksien varrella. Opinnot sisältävät myös etä- ja verkko-opintoja. 


Korkeatasoiset kouluttajat liike-elämästä ja korkeakouluista

JYU EMBA-ohjelma toteutetaan laajan asiantuntijaverkoston kanssa. Asiantuntijoina johtamisohjelmissa ovat korkeakoulujen ja liike-elämän pätevimmät ajattelijat. Merkittävimmät asiantuntijat ohjelmissamme ovat kuitenkin itse osallistujat - koulutus rakentuu aitoon vuorovaikutukseen ja yhdessä pohtimiseen. 

Opintojen pääkielenä on suomi, mutta halutessa opintoihin saa mukaan kansainvälistä näkökulmaa valinnaisilla ohjelmilla tai lukemistoilla.


Kansainväliset akkreditoinnit laadun takeena

JYU EMBA-ohjelmalla on kolme kansainvälistä akkreditointia, AMBA (Association of MBAs), AACSB ja uusimpana BGA-akkreditointi. Kansainväliset laatuleimat takaavat sen, että EMBA-opiskelijamme saavat maailmalla huipputasoiseksi tunnustettua johtamiskoulutusta. On tärkeää, että laadunvarmistus ei ole pelkästään omissa käsissämme, vaan saamme siihen myös ulkopuolista, säännöllistä ja kriittistäkin näkemystä.

Akkreditoinnit edellyttävät myös jatkuvaa sisältöjen ja toimintatapojen kehittämistä. Teemmekin päivittäin töitä laadun ylläpitämiseksi, asiakkaittemme tyytyväisyyden takaamiseksi sekä uusien, innovatiivisten toimintamallien löytämiseksi.
 

Jos kiinnostuit, tervetuloa tutustumaan tarkemmin JYU EMBA-verkkoinfoon  tiistaina 8.12.2020 klo 08.30-09.30.

sirpa.koponen(at)jyu.fi
koulutuspäällikkö

1 kommentti:

  1. The Star Gold Coast: When will the Star Grand at The
    The Star Grand at The Star Gold Coast features a wide 군산 출장샵 range of table games 대구광역 출장안마 and a wide 충청북도 출장샵 range of entertainment, 충주 출장안마 dining and nightlife. 나주 출장안마

    VastaaPoista