perjantai 14. helmikuuta 2014

Kuinka löydät sen oikean?


MBA-ohjelmia on maailmanlaajuisesti tuhansia. Myös Suomessa tarjontaa on runsaasti, joten jokainen itsensä kehittämisestä kiinnostunut löytää varmasti omiin tarpeisiinsa sopivan koulutusmuodon. Tämä on tärkeää, sillä MBA:n suorittaminen erityisesti työn ohella ei ole mikään pikku juttu. Eri koulutustarjoajien vertailu saattaa kuitenkin tuntua hieman hankalalta, sillä jokaisella ohjelmalla on omat tunnuspiirteensä ja painotuksensa.

Itselle sopivinta ohjelmaa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, milloin ja missä lähikoulutus yleensä pidetään, kuinka opintosuunnitelma joustaa kiristyneessä työtilanteessa tai kuka ohjelman laatua tarkkailee.

Avaan tässä kirjoituksessa hieman sitä, millainen on Avancen Executive MBA-ohjelma, lyhyemmin sanottuna EMBA, käytännön tasolla ja kenelle se parhaiten sopii.

Avancessa ei opiskella ”kolme vuotta samassa ryhmässä” -periaatteella, vaan ohjelman rakenne on modulaarinen. Pakollisia kursseja on vain kaksi, muut kurssit jokainen valitsee oman kiinnostuksensa tai kehityskohteidensa perusteella. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että opintojen aikana muodostuu melkoisia asiantuntijaverkostoja - jokaisella kurssilla kun on oma opiskelijaporukkansa kaikkiaan lähes 250:stä opiskelijastamme. Uusien ihmisten kanssa tullaan opintojen aikana tutuiksi: toisista saattaa tulla asiakkaista, toisista ystäviä - joka tapauksessa ympärillesi kehittyy laaja verkosto eri alojen asiantuntijoita, joita pääset halutessasi käyttämään ammatillisena sparrausresurssina opintojen jälkeenkin.

Modulaarinen rakenne mahdollistaa myös sen, että ohjelma on oikeasti hyvin joustava. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma jota voidaan muokata ja muuttaa myös silloin, kun opinnot ovat käynnissä. 

Mikäli työkiireet välillä painavat, voit hyvin keskittyä välillä itsenäiseen opiskeluun tai pitää hieman taukoa. Jos taas tuntuu, että tahti voisi välillä olla rivakampikin, on myös se mahdollista. Suoritusvauhti on siis todella helposti säädettävissä ja aidosti yksilöllinen. Yleensä opinnoista suoriudutaan noin kolmessa vuodessa, mutta opinto-oikeus myönnetään viideksi vuodeksi.
 
Aikataulun lisäksi myös opintosuunnitelman sisältöä voidaan muuttaa. Voihan olla, vastuualueesi laajenevat opintojen aikana ja tarvitsetkin enemmän vaikkapa talousosaamista kuin olit alun perin suunnitellut. Valmistuminen on meillä neljä kertaa vuodessa, joten joustoa löytyy myös ihan viimeisessä vaiheessa ennen alumniksi siirtymistä.

Avance ei ole pelkästään paikallinen toimija, vaan asiakkaat tulevat ympäri Suomea. Noin 2/3 opiskelijoistamme on pääkaupunkiseudulta. Siksi koulutuspäivämme järjestetään suurelta osin pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla Etelä- ja Keski-Suomen alueella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lähikoulutus järjestetään pääsääntöisesti arkipäivinä ja päiväsaikaan. Meillä opiskellaan pääasiassa suomen kielellä, halutessa opintoihin saa mukaan kansainvälistä näkökulmaa valinnaisilla kursseilla.

http://www.mbaworld.com/Noin prosentti maailman MBA-ohjelmista on saanut arvostetun kansainvälisen AMBA-akkreditoinnin. Suomessa on kolme AMBA:n akkreditoimaa MBA-ohjelmaa, joista yksi on Avancen. Akkreditointi myönnetään aina määräajaksi, jonka jälkeen sen perusteet arvioidaan uudestaan. 

Vaikka Avance on saanut akkreditoinnin maksimiajaksi eli viideksi vuodeksi, on uusi arviointi pian taas edessä ja sitä varten teemme päivittäin töitä laadun ylläpitämiseksi, asiakkaittemme tyytyväisyyden takaamiseksi sekä uusien, innovatiivisten toimintamallien löytämiseksi. On tärkeää, että laadunvarmistus ei ole pelkästään omissa käsissämme, vaan saamme siihen myös säännöllistä, kriittistä ulkopuolista näkemystä.
 
Koulutuksemme sisällön muotoutumiseen vaikuttaa suurelta osalta osallistujilta saatu palaute ja ne tarpeet, joita muuttuva työelämä kulloinkin asettaa. Näin ollen ohjelma elää ja muuttuu jatkuvasti. Millainen mahtaa olla Avancen MBA-ohjelma kymmenen vuoden kuluttua, vuonna 2024?


Hyvää ystävänpäivää!


 sanna.palvimaki(at)jyu.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti